Pittig gekruide lamsspiesjes

Lamsspiesjes

Deze lamsspiesjes maakten we van zelfgemalen lamsgehakt. Sinds wij in het bezit zijn van een KitchenAid mét gehaktmolen, maken wij ons eigen gehakt. En dat is zo lekker. Dat smaakt zo veel meer naar vlees dan die pakjes gehakt uit de supermarkt. Je kunt natuurlijk van allerlei soorten vlees gehakt maken, wij maakten deze keer lamsgehakt.

Ingrediënten lamsspiesjes (ongeveer 12 stuks)

  • 450 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels koriander
  • snufje kruidnagelpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • zout, peper naar smaak
  • olie om in te bakken
  • 1 ei
  • paneermeel of broodkruim
  1. Snijd de ui, peper en gember fijn. Bak de ui en verse gember ongeveer 5 minuten in een beetje olie.
  2. Voeg de overige ingrediënten (behalve het gehakt) toe en bak ongeveer 1 minuut mee. Laat dit mengsel afkoelen voordat het door het gehakt gaat.
  3. Meng dit gebakken mengsel in een ruime kom door het gehakt. Dit gaat het makkelijkst met een vork of met je handen. Het mooiste resultaat krijg je als een paar minuten mengt/kneedt. Voeg tot slot ei en een beetje paneermeel toe. Meng dit goed door het gehakt. Vorm nu met je handen ongeveer 12 spiesjes.
  4. Leg de spiesjes ongeveer een kwartier in de koelkast voor een mooier bakresultaat. Gaar de spiesjes in de oven, ongeveer 20 minuten op 180°C of bak ze in een beetje olie in een koekenpan.
Lekker met rijst en groentecurry.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.
 
Heb jij deze lamsspiesjes gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie