Wegwijs in de Franse supermarkt: room

Wegwijs in de Franse supermarkt: room

Je weet dat slagroom in het Frans crème chantilly heet, maar eenmaal in de supermarkt aangekomen kun je het nergens vinden. Hoe kan dat nou?

Waar moet je op letten als je slagroom in de Franse supermarkt wilt kopen? In Frankrijk is room pas slagroom als het daadwerkelijk is opgeklopt én er suiker aan toegevoegd is. Dit in tegenstelling tot Nederland waar op een pakje of bakje room ‘slagroom’ staat. Je moet dan nog wel even kloppen om van de room, slagroom te maken.

Waar moet je dan op letten als je in de Franse super bent en room nodig hebt? Wij hebben een handig overzicht gemaakt van de verschillende roomsoorten.

Room in de Franse supermarkt

  • Crème fraîche liquide – ook wel crème fleurette
    • entière (vol) – 30 – 40% vet
    • vloeibaar, geschikt om slagroom van te kloppen
    • gepasteuriseerd
  • Crème fraîche epaisse
    • entière (vol) – 30 – 40% vet
    • dik, lichtzuur, smaakvol
    • gepasteuriseerd
  • Crème d’Isigny
    • entière (vol) – 35 – 40% vet
    • crème fraîche met AOC keurmerk
    • dik, lichtzuur, smaakvol
    • gepasteuriseerd
  • Crème UHT liquide
    • entière (vol) – 30 – 40% vet
    • houdbare room
    • vloeibaar, geschikt om slagroom van te kloppen
    • gesteriliseerd
  • Crème légère of allégée
    • 12 – 21% vet
    • magere room of halfroom

Meer ‘wegwijs in de Franse supermarkt’:

Wil je dat we een bepaald product uit de Franse supermarkt bespreken? Laat het dan even weten.

Heb jij één van onze recepten gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie