Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Noodles met pittig rundvlees

Joyce & Tom | donderdag, november 15, 2018 | ||||
Bij vrijwel elke slager hier in Frankrijk kun je ter plekke  vlees laten malen tot gehakt. Je kiest een stuk rundvlees, biefstuk voor tartaar en wat vetter vlees voor bijvoorbeeld gehaktballen, en even later is het gehakt. En dat is zo veel lekkerder dan kant-en-klaar gehakt uit een pakje. Hier dus alleen nog maar vers gehakt gehakt.
Dit snelle gerecht met rundergehakt is niet alleen makkelijk maar ook erg lekker. De mango erbij geeft het net wat extra. Erbij aten we ook nog een paar stukjes ingelegde gember van the ginger people. Lekker fris en een beetje pittig. 
Pittig rundvlees met noodles en mango
Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 rode peper
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 stevige champignons
  • 2 theelpepels gemalen citroengras
  • 1 steranijs
  • flinke scheut zoete ketjap
  • peper, zout 
  • olie om in te bakken
  • 200 gram noodles
  • 1 mango
  • 400 gram groente naar keuze (wortel, kool, paprika)

1. Snijd de ui en de rode peper klein en bak dit vervolgens, op half hoog vuur, aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met een beetje zout.
2. Snijd de champignons in plakjes. Voeg, zodra de uitjes glazig zijn, het gehakt, de champignons en de steranijs toe. Bak dit ongeveer tien minuten op half hoog vuur.
3. Snijd de knoflook fijn en bak dit even met het gehakt. Voeg daarna citroengras en ketjap toe en eventueel een scheutje water. Laat dit heel even sudderen en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit tot gebruik.
4. Kook de noodles en roerbak ondertussen de groente. Warm het gehaktmengsel nog even op serveer met blokjes mango.

---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

 

1 opmerking:

Topblogs met recepten
mytaste.nl