In de Franse restaurants bij ons in de omgeving zijn ze niet zo creatief met linzen. Als je linzen (du Puy komen uit de Auvergne) besteld krijg je een bord gekookte linzen met een worst. In wat luxere restaurants iets meer aangekleed met rauwe ham, mosterd en cornichons. Linzen zijn juist heel veelzijdige peulvruchten die je in heel veel gerechten kunt verwerken. Denk daarbij aan soep, salade of een Indiase curry. Wij maakten een simpele salade met appel en rode bieten.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 4 middelgrote bieten (gekookt)
- 250 gram linzen (gaar)
- 1 grote appel
- appelazijn
- honing
- notenolie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Maak een dressing van appelazijn, honing en notenolie.
- Snijd de appel in blokjes en meng de blokjes door de dressing. Snijd de gekookte bieten in blokjes en meng deze door de appelblokjes. Meng ook de gekookte linzen hierdoor.
————————————————-