Rode bieten met appel en linzen

Rode bieten let linzen en appel

In de Franse restaurants bij ons in de omgeving zijn ze niet zo creatief met linzen. Als je linzen (du Puy komen uit de Auvergne) besteld krijg je een bord gekookte linzen met een worst. In wat luxere restaurants iets meer aangekleed met rauwe ham, mosterd en cornichons. Linzen zijn juist heel veelzijdige peulvruchten die je in heel veel gerechten kunt verwerken. Denk daarbij aan soep, salade of een Indiase curry. Wij maakten een simpele salade met appel en rode bieten.

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 4 middelgrote bieten (gekookt)
  • 250 gram linzen (gaar)
  • 1 grote appel
  • appelazijn
  • honing
  • notenolie
  • zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Maak een dressing van appelazijn, honing en notenolie.
  2. Snijd de appel in blokjes en meng de blokjes door de dressing. Snijd de gekookte bieten in blokjes en meng deze door de appelblokjes. Meng ook de gekookte linzen hierdoor.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze rode bieten met appel gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie