Kookvakantie in Frankrijk

Koks in Frankrijk | woensdag, juni 12, 2019 | ||
Vier jaar geleden kwamen wij op het idee om kookvakanties te organiseren. Dit plan is ontstaan doordat veel van onze chambre d'hôtes gasten ons allerlei vragen stelden over het eten dat wij serveerden. Wat zit er in deze saus? Hoe lang gaat dit in de oven? Hoe maak je deze bavarois? Als kok willen we graag onze kennis delen en beleven veel plezier aan het beantwoorden van deze vragen. We dachten, daar kunnen we makkelijk een hele week aan besteden. Zo ontstond de kookvakantie. Vier dagen samen koken en eten, twee uitstapjes in de omgeving en een vrije dag in het midden van de week.
Kookvakantie in Frankrijk - Koks in Frankrijk
De kookvakanties zijn geschikt voor elk niveau. Van mensen met totaal geen ervaring in de keuken tot gevorderde hobbykoks. Wij begeleiden je tijdens het maken van de recepten. Wij leren je eenvoudige basisvaardigheden met behulp van verrassende recepten. De gerechten zijn voornamelijk Frans. Van hartige tarte tatin tot een vanilleparfait met frambozencoulis. We koken veel met streekproducten en groente, fruit, noten, kruiden en bloemen gebruiken we zoveel mogelijk uit eigen tuin.
kookvakantie in Frankrijk - kookles en genieten van het Franse leven
Tarte flambée - Oeufs en Meurette - Gevulde rollade met portsaus - Vanilleparfait met brownie en frambozencooulis
De kop van het vierde seizoen is eraf, de eerste kookvakantie is al weer achter de rug en er staan nog drie in de planning. Door het beperkte aantal plekken zijn de vakanties snel volgeboekt. Heb je zin om volgend jaar mee te doen? Laat het dan even weten in een mail dan sturen we je de data door zodra deze bekend zijn. 
koksinfrankrijk@gmail.com

1 opmerking: