Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Granita van meloen

Koks in Frankrijk | vrijdag, juli 19, 2019 | |||
Dit heerlijke fris en fruitig gerecht is een perfecte afsluiter van een zomers menu. Het is makkelijk te maken en kan ruim van te voren gemaakt worden. Wij gebruikten een cantaloupe meloen, maar uiteraard kun je elke andere meloensoort gebruiken.
Lekker fris Italiaans zomerdessert: granita van meloen

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 1 cantaloupe meloen
  • 75 gram suiker
  • 75 ml water
  • 2 eetlepels citroensap 

1. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in stukken.
2. Verwarm het water in een steelpannetje en los daarin de suiker op.  
3. Pureer de meloen in een blender en meng de suikersiroop en het citroensap hierdoor. 
4. Giet het mengsel in een lage schaal, bijvoorbeeld een ovenschaal, en zet dit ongeveer 4 uren in de vriezer. Roer het mengsel elk half uur goed los met een vork. 

Serveer de granita met vers fruit en munt.


---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten