Een populair recept op onze blog is Ajam smoor. Daarom hebben we nu ook een versie met varkensvlees. Wij gebruiken hamlappen, gesneden in dunne reepjes zodat het maar kort hoeft te stoven.
Ingrediënten voor 3-4 porties
- 400 gram hamlappen
- 1 ui
- 1 rode pepers (meer of minder naar smaak)
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel nootmuskaat
- 3 eetlepels zoete ketjap
- water
- maiszetmeel
- citroensap
1.Snijd de ui, de peper en knoflook fijn. Bak de ui en de peper, op halfhoog vuur aan in wat olie, houdt de knoflook nog even achter.
2. Snijd ondertussen de hamlappen in dunne plakjes/ reepjes. Doe deze bij de uien. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met zout en peper. Zodra het vlees
mooi bruin is kan de knoflook erbij. Roer goed door en voeg nootmuskaat, ketjap en een kopje water toe.
3. Breng het vlees met de saus aan de kook en laat heel zachtjes pruttelen op laag vuur of in de oven op 110°C (ongeveer 30 minuten).
4.
Indien gewenst kun je de saus binden met maiszetmeel. Meng een eetlepel maiszetmeel met koud water
en voeg dit al roerend toe, laat de saus ongeveer een minuut zachtjes
koken. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
--------------------------------------------
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten