Bietensalade met geitenkaas

Heerlijke salade met rode biet, geitenkaas en appel. Lekker als lunch of voorgerecht.

Bij een kleine geitenkaasboerderij hier in de buurt  maken ze de lekkerste geitenkaas. Romig, lichtzuur en een beetje pittig. En dat combineert erg goed met de aardse smaak van rode biet. Voeg er appel, noten, ham en honing aan toe en je hebt een heerlijke bietensalade.

In een kleinere portie lekker als voorgerecht en met een stuk stokbrood erbij, een erg smakelijke lunch.

Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 250 gram rode bieten  (gekookt)
  • 1 (kleine) appel
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 2 plakken rauwe ham
  • 2 eetlepels gehakte walnoten
  • verse bieslook (fijngehakt)
  • eetbare bloemen
voor de dressing:
  • 2 eetlepels honing
  • scheutje (cider)azijn
  • scheutje (noten)olie
  • peper en zout
Bereidingswijze

1. Begin met het maken van de dressing. Meng een beetje azijn door de honing. Proef of de zoet/zuur balans goed is en voeg indien nodig meer azijn of honing toe. Meng daarna de olie erdoor, ongeveer 3x zoveel als de azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

2. Snijd de appel in reepjes. Meng een beetje dressing door de appel zodat deze niet verkleurt. Schil de gekookte bieten en snijd ze in hele dunne plakken.

3. Leg de plakken biet in een mooie vorm op een bord. Giet er een beetje dressing over. Leg de appel, ham en geitenkaas naast de bieten op het bord. Garneer met walnoten, bieslook en eetbare bloemen.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze bietensalade gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
 
Heerlijke salade met rode biet, geitenkaas en appel. Lekker als lunch of voorgerecht.

Geef een reactie