Wortelpickle met venkelzaad en chilipeper

Kruidige wortelpickle

Het grote voordeel van een bijgerecht zoals deze wortelpickle, is dat je het kan voorbereiden en in de koelkast kan bewaren tot gebruik. Deze wortelpickle is zoetzuur en pittig en past heel goed bij een Indiase maaltijd. Trouwens ook erg lekker bij nasi of bami en zelfs op een broodje met een burger. Doordat de wortels maar kort verwarmd worden zijn ze nog lekker knapperig.

Kruidige wortelpickle

Wortelpickle

Koks in Frankrijk
Lekker bijgerecht bij een Indiase maaltijd of als rauwkost op een broodje met een burger.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Afkoelen 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram wortel
  • 1 of 2 groene chilipepers
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om in te bakken
  • zout
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel fenegriek
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water

Bereiding
 

  • Rasp de wortels.
  • Snijd de pepers, gember en knoflook fijn.
  • Bak de pepers, gember en knoflook aan in wat olie. Doe de venkelzaadjes en fenegriek erbij en bestrooi alles met een beetje zout. Laat dit enkele minuten zachtjes bakken.
  • Voeg de palmsuiker, kurkuma en tomatenpuree toe. Laat dit een minuutje meebakken en doe dan het citroensap en water erbij. Roer goed door en meng dan de wortelrasp erdoor. Laat dit mengsel nog een aantal minuten op laag vuur doorwarmen.
  • Laat de pickle afkoelen.
Tags Groente, Rauwkost, Vegetarisch, Wortel

Kruidige wortelpickle

Heb jij deze wortelpickle gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie