Wortelpickle met venkelzaad en chilipeper

Koks in Frankrijk | donderdag, april 23, 2020 | |||
Het grote voordeel van een bijgerecht zoals deze, is dat je het kan voorbereiden en in de koelkast kan bewaren tot gebruik. Deze wortelpickle is zoetzuur en pittig en past heel goed bij een Indiase maaltijd. Trouwens ook erg lekker bij nasi of bami en zelfs op een broodje met een burger. Doordat de wortels maar kort verwarmd worden zijn ze nog lekker knapperig.
Pittige Indiase wortelpickle met venkelzaad en gember
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 500 gram wortel
  • 1 of 2 groene chilipepers
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om in te bakken
  • zout
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel fenegriek
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 eetlepels citroensap 
  • 2 eetlepels water

1. Rasp de wortels
2. Snijd de pepers, gember en knoflook fijn en bak dit aan in wat olie. Doe de venkelzaadjes en fenegriek erbij en bestrooi alles met een beetje zout. Laat dit enkele minuten zachtjes bakken.
3. Voeg de palmsuiker, kurkuma en tomatenpuree toe. Laat dit een minuutje meebakken en doe dan het citroensap en water erbij. Roer goed door en meng dan de wortelrasp erdoor. Laat dit mengsel nog een aantal minuten op laag vuur doorwarmen. Daarna laten afkoelen.
--------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten