Indische babi rendang

Koks in Frankrijk | dinsdag, oktober 27, 2020 | |||

Eén van onze favoriete Indische gerechten is daging rendang. Zo lekker met rijst en roergebakken groente. En uiteraard kun je prima op dit recept variëren. Ongeveer dezelfde saus en ander vlees. Een vegetarische variant met bijvoorbeeld bloemkool is ook erg lekker.

Babi rendang: makkelijk recept voor rendang van varkensvlees.

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 750 gram varkensvlees (bijvoorbeeld hamlappen)
  • 1 rode peper (of meer als je extra pittig wilt)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1/2 stengel citroengras (of 1 theelepel gemalen)
  • 1 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 100 gram santen
  • 3 theelepels kurkuma
  • zout, peper
  • olie om in te bakken
  • 100 ml water of bouillon (heet)

Bereiding
1. Snijd de ui, gember en peper fijn.
2. Snijd het vlees in blokjes (± 3cm) en bak de blokjes bruin in wat olie. 

3. Doe de ui, peper en gember bij het vlees, schep het goed door en laat dit, op laag vuur, nog ongeveer 5 minuten meebakken. Strooi tijdens het bakken zout en peper erover. Snijd ondertussen de teentjes knoflook fijn.
4. Voeg dan de knoflook, kurkuma, kruidnagels, steranijs en citroengras toe en bak 1 minuut op laag vuur mee.
5. Verwarm ongeveer 100 ml water of bouillon en giet dit in de pan. Breng dit aan de kook en voeg dan de santen toe, roer goed door zodat de santen oplost in het water en laat het vlees (ongeveer 3 uren) rustig sudderen op heel laag vuur of in een ovenbestendige pan in de oven. Begin met 45 minuten op 120° en daarna nog 135 minuten op 90°.
Mocht je een slowcooker hebben dan kun je het verder laten garen in de slowcooker. Ongeveer 6-7 uren op low.


-------------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Babi rendang: makkelijk recept voor rendang van varkensvlees.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten