Kook- en wandelvakantie in Frankrijk

Houd je van koken én van wandelen? Wil je hiervan genieten in ontspannen sfeer? Doe dan mee met één van onze kook- en wandelvakanties in de Franse Auvergne.

Kook- en wandelvakantie in de Auvergne

Wij organiseren heerlijke, actieve en tegelijkertijd ontspannen kook- en wandelvakanties in de Franse Auvergne. Drie dagdelen samen koken en eten, een uitstapje naar de markt, vijf dagdelen om te wandelen en ’s avonds genieten van een heerlijk diner.

De wandelingen

Of je nu van een pittige bergwandeling, een gemoedelijke boswandeling of iets daar tussenin houdt, in de Auvergne is het allemaal mogelijk. Op basis van de door jou aangegeven voorkeuren zoals afstand, moeilijkheidsgraad en omgeving, geven wij een aantal suggesties voor mooie en diverse wandelingen. Wij zorgen voor de juiste routebeschrijvingen en/of wandelkaarten zodat je er ontspannen op uit kunt.

De kookworkshops

De kookworkshops zijn geschikt voor elk niveau. Van mensen met totaal geen ervaring in de keuken tot gevorderde hobbykoks. Wij begeleiden je tijdens het maken van de recepten en leren je eenvoudige basisvaardigheden met behulp van verrassende recepten. De gerechten zijn voornamelijk Frans. Van hartige tarte tatin tot een vanilleparfait met frambozencoulis. We koken veel met streekproducten. Groente, fruit, noten, kruiden en bloemen gebruiken we zoveel mogelijk uit eigen tuin.

Wij verzorgen met veel plezier zelf de kooklessen. Beide zijn we gediplomeerd kok en koken, eten en alles wat daar bij komt kijken is onze passie en dat delen wij graag met anderen. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen aan de kookworkshops.

Programma kook- en wandelvakantie 2021

Zondag

We verwelkomen je graag vanaf 16u. Rond 19:00u verwachten we dat iedereen er is voor de kennismaking en aansluitend serveren wij het diner.

Maandag

Om 9u staat het ontbijt klaar. Om 10u vertrekken we naar een lokale markt. We doen daar wat inkopen en drinken bij goed weer een kopje koffie op het terras. Rond 13u staat de lunch klaar.

Om 15:30u gaan we de keuken in om het diner te bereiden. Rond 19:30u gaan we aan tafel. 

Dinsdag

Om 9u staat het ontbijt klaar. Na het ontbijt kun je je lunchpakket samenstellen om mee te nemen. Daarna is het tijd voorde eerste wandeling van deze week.
Rond 19:30u serveren we het diner.

Woensdag

Om 9u staat het ontbijt klaar. Daarna gaan we de keuken in om gerechtjes voor de avond te bereiden. Rond 13u lunchen we in een restaurant in de buurt. De middag is vrij in te delen. Rond 19:30u gaan we aan tafel om de gerechtjes die we in de ochtend gemaakt hebben te proeven.

Donderdag

Om 8:30u staat het ontbijt klaar. Na het ontbijt kun je je lunchpakket samenstellen om mee te nemen. Daarna is het tijd voor een wandeling. Om 15:30u gaan we de keuken in om het diner te bereiden. Rond 19:30u gaan we aan tafel.

Vrijdag

Om 9u staat het ontbijt klaar. Na het ontbijt kun je je lunchpakket samenstellen om mee te nemen. Daarna is het tijd voor de laatste wandeling van deze week.

Rond 19:30u serveren we het diner.

Zaterdag

Dag van vertrek. Na het ontbijt nemen we afscheid. Je kunt tot elf uur uitchecken.

Wat is er inbegrepen?

 • 6 overnachtingen met ontbijt
 • 6 diners (inclusief aperitief en wijn bij het eten)
 • 4 lunches (3 x lunchpakket & 1x lunch ter plaatse)
 • koffie en thee gedurende de dag
 • wandelroutes
 • 3 dagen kookles (maandag, woensdag en donderdag)

Wat is er niet inbegrepen? 

 • toeristenbelasting à €0,75 p.p.p.n
 • vervoer
 • uitgaven tijdens uitstapjes
 • lunch in een restaurant op woensdag
 • extra consumpties

Het verblijf

Je overnacht in één van onze gastenkamers. Er zijn drie gastenkamers met elk hun eigen badkamer. Eén van deze kamers is geschikt voor drie personen, de andere twee voor twee personen.

Voor groepen groter dan zes personen (maximaal acht personen) is er nog één extra twee-persoonskamer beschikbaar. Het huis is gelegen in de vallei van de rivier de Sioule, midden in de natuur, weg van alle drukte. Kijk hier voor de routebeschrijving. We hebben een zonnig terras en een mooie tuin waar je gebruik van kunt maken.

Kosten, data & reserveren 2022

De kook- en wandelvakantie kost  €725,- per persoon, op basis van 2 personen per kamer. Voor 1 persoons gebruik van de kamer rekenen we €150,- toeslag. Voor de kamer la Sioule geldt een extra toeslag van €35,- per persoon. Wil je een partner/vriend(in) meenemen die niet meekookt, maar wel meegeniet van jouw kookkunsten en van de wandelingen? Dan kan, hij of zij betaalt dan €575,- (bij gebruik van dezelfde kamer).

Wil je graag meedoen? Neem dan even contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Je kunt een kook- en wandevakantie in de Auvergne reserveren door een mail te sturen naar koksinfrankrijk@gmail.com of door te bellen +33 (0)4 73 52 58 71. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of er beschikbaarheid is.

Wil je liever alleen koken? Kijk dan even bij onze kookvakanties.

Joyce & Tom – koks in Frankrijk

Geef een reactie