Kookvakantie in Frankrijk

Koks in Frankrijk | maandag, juli 27, 2020 |
kookles van professionele koks 
 én genieten van het Franse leven 
 Kookvakantie in Frankrijk - Kookreis 2020
Vier jaar geleden kwamen wij op het idee om kookvakanties te organiseren. Dit plan is ontstaan doordat veel van onze chambre d'hôtes gasten ons allerlei vragen stelden over het eten dat wij serveerden. Wat zit er in deze saus? Hoe lang gaat dit in de oven? Hoe maak je deze bavarois? Als kok willen we graag onze kennis delen en beleven veel plezier aan het beantwoorden van deze vragen. We dachten, daar kunnen we makkelijk een hele week aan besteden. Zo ontstond de kookvakantie. Vier dagen samen koken en eten, twee uitstapjes in de omgeving en een vrije dag in het midden van de week.
De kookvakanties zijn geschikt voor elk niveau. Van mensen met totaal geen ervaring in de keuken tot gevorderde hobbykoks. Wij begeleiden je tijdens het maken van de recepten. Wij leren je eenvoudige basisvaardigheden met behulp van verrassende recepten. De gerechten zijn voornamelijk Frans. Van hartige tarte tatin tot een vanilleparfait met frambozencoulis. We koken veel met streekproducten en groente, fruit, noten, kruiden en bloemen gebruiken we zoveel mogelijk uit eigen tuin.
De kooklessen worden gegeven in de keuken van ons sfeervolle herenhuis, in het departement Puy-de-Dôme, regio Auvergne. Je overnacht in een van onze drie gastenkamers. Het huis is gelegen in de vallei van de rivier de Sioule, midden in de natuur, weg van alle drukte. Kijk hier voor de routebeschrijving. We hebben een zonnig terras en een mooie tuin waar je gebruik van kunt maken. 
De koks De kooklessen worden door onszelf gegeven. Wij zijn beide gediplomeerd kok en hebben meer dan vijftien jaar ervaring in de professionele keuken. Koken, eten en alles wat daar bij komt kijken is onze passie en dat delen wij graag met anderen. 

Kookvakantie in Frankrijk Kookreis 2020
De lessen worden gegeven aan een kleine groep deelnemers, van 3 tot 6 personen. We gaan aan de slag met verse producten, zoveel mogelijk uit de regio en uit eigen tuin. We maken voornamelijk Franse gerechten. Uiteraard koken we met wat het seizoen te bieden heeft. Daardoor kan het lesprogramma per seizoen veranderen. We maken desserts, sauzen, deeg, vlees, vis en groente.  Ook besteden we aandacht aan het leren van nieuwe kooktechnieken, verbeteren van technieken, maken van een kookplanning en smaken/ ingrediënten combineren.
Kookvakantie in de Auvergne in Frankrijk. Kookcursus en genieten van het Franse leven. Kookles in Frankrijk. 2020
Programma kookvakantie 2020 & 2021
Zondag
We verwelkomen je graag vanaf 16u. Rond 19u verwachten we dat iedereen er is voor de kennismaking en aansluitend serveren wij een welkomst diner.
Maandag
Ochtend- Rond 9u staat het ontbijt klaar. Om 10u vertrekken we naar een lokale markt. We doen daar wat inkopen en drinken bij goed weer een kopje koffie op het terras. Rond 13u staat de lunch klaar.
Middag- Om 15u gaan we de keuken in om het diner te bereiden. Rond 19u gaan we aan tafel. 
Dinsdag
Ochtend- Rond 9u staat het ontbijt klaar. We gaan rond 10:30u de keuken in. We bereiden de lunch en treffen voorbereidingen voor het diner. Rond 13u lunchen we. Na de lunch is er tijd om bijvoorbeeld een wandeling te maken of om een boek te lezen in de tuin.
Middag- Om 16:30u gaan we de keuken weer in om het diner te bereiden. Rond 19u gaan we aan tafel. 
Woensdag
Rond 9u staat het ontbijt klaar. Daarna kun je er op uit trekken om de omgeving te ontdekken. Een dagje naar de mooie stad Clermont-Ferrand, lekker luieren aan een meer of één van de vele vulkanen in de omgeving beklimmen? Het kan hier allemaal. Kijk hier voor meer informatie over de omgeving.
‘s Avonds wordt rond 19u het diner geserveerd.  
Donderdag
Ochtend- Rond 9u staat het ontbijt klaar. We gaan rond 10:30u de keuken in. We bereiden de lunch en treffen voorbereidingen voor de volgende dag. Rond 13u lunchen we.
Middag- Na de lunch gaan we rond 16u weer de keuken in om voorbereidingen te treffen voor de volgende dag. Rond 19u vertrekken we naar een Frans restaurant in de buurt om daar te dineren.
Vrijdag
Ochtend- Rond 9u staat het ontbijt klaar. Om 10:30u gaan we de keuken weer in om voorbereidingen voor het diner te treffen. Rond 13u lunchen we.
Middag- Na de lunch gaan we op pad voor een uitstapje in de omgeving. Rond 19u gaan we aan tafel.
Zaterdag
Dag van vertrek. Na het ontbijt nemen we afscheid. Je kunt tot elf uur uitchecken.
Wat is er inbegrepen?
  • 6 overnachtingen met ontbijt.
  • 5 x diner -inclusief wijn- (zondag, maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag)
  • 4 dagen kookles inclusief lunch (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)
  • koffie/thee gedurende de dag
  Wat is er niet inbegrepen :
  • uitgaven tijdens uitstapjes
  • diner in restaurant op donderdag
  • toeristenbelasting ( €0,75 p.p.p.n)
  • extra consumpties

   Kookvakantie in Frankrijk
   Kosten, data & reserveren 2021
   • Week 17 aankomst op zondag 25 april - vertrek op zaterdag 1 mei        (nog 1 kamer beschikbaar)
   • Week 21 aankomst op zondag 30 mei - vertrek op zaterdag 5 juni       (volgeboekt)
   • Week 36 aankomst op zondag 5 sept - vertrek op zaterdag 11 sept         (nog 3 kamers beschikbaar)
   • Week 39 aankomst op zondag 26 sept - vertrek op zaterdag 2 okt          (nog 1 kamer beschikbaar)

   De kookweek kost  €645,- per persoon, op basis van 2 personen per kamer. Voor 1 persoons gebruik van de kamer rekenen we €95,- toeslag. Voor de kamer la Sioule geldt een extra toeslag van €35,- per persoon. Wil je een partner/vriend(in) meenemen die niet meekookt, maar wel meegeniet van jouw kookkunsten? Dan kan, hij of zij betaalt dan €370,- (bij gebruik van dezelfde kamer).
   Wil je graag in een andere periode dan bovengenoemd? Neem dan even contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wellicht kunnen we dat voor je inplannen.
   Je kunt reserveren door een mail te sturen naar koksinfrankrijk@gmail.com of door te bellen +33 (0)4 73 52 58 71. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of er beschikbaarheid is.
   Joyce & Tom - koks in Frankrijk
   Kookvakantie in de Auvergne in Frankrijk. Kookcursus én genieten van het Franse leven. Kookles in Frankrijk. 2020