Varkensfilet met honing en knoflook
Koks in Frankrijk
Lekkere malse varkensfilet met honing en knoflook. Makkelijk te maken en snel klaar. Je kunt dit gerecht ook prima maken met magere karbonades of varkenshaasmedaillons. Serveer met rijst of noodles en groente, bijvoorbeeld Chinese kool. Ook lekker met een frisse salade.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
vlees & marinade:
- 2 varkensfiletlapjes of karbonades
- 1 eetlepel zoete ketjap
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels zonnebloemolie
- een halve theelepel baksoda
- 2 theelepels maizena
- zout peper
- olie om in te bakken
honing knoflook saus:
- 1 ui fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels ketjap
- scheutje water
- eventueel maizena om de saus te verdikken
- sesamzaadjes voor de garnering
Vlees en marinade
Meng ketjap, honing, olie, baksoda en maizena tot een glad mengsel. Leg de filetlapjes, bijvoorbeeld in een diep bord, hierin. Laat het vlees een minuut of 15 marineren, langer mag ook. Draai de lapjes tussen door een paar keer om. Zet ondertussen de ingrediƫnten voor de saus klaar.
Bak de varkensfilet op halfhoog vuur aan in een koekenpan in wat olie. Bak ze aan beide kanten mooi bruin en bestrooi tijdens het bakken aan beide kanten met zout en peper. Haal de filets uit de pan en verpak ze even in zilverfolie totdat de saus klaar is.
Gebruik dezelfde pan om de saus in te maken.
Honing-knoflooksaus
Doe nog een beetje olie in de koekenpan en bak de uitjes hierin totdat ze gaar zijn. Voeg een scheutje water toe zodat de lekkere aanbaksels in de pan loskomen. Doe dan de knoflook, honing en ketjap erbij.
Wil je een dikkere saus? Pureer deze dan met de staafmixer en voeg eventueel nog een maizenapapje toe. Breng de saus weer aan de kook en doe het vlees erbij. Zet het vuur laag en laat het vlees nog even goed doorwarmen in de saus. Garneer met sesamzaadjes.
Tags Honing, Ketjap, Knoflook, Varkensvlees