Ga terug
Gele linzensoep met wintergroenten, gember en kurkuma

Linzensoep met wintergroenten

Koks in Frankrijk
Stevige linzensoep, perfect voor een winterse dag. Goed gevuld met groente en een lekkere pit door chillivlokken en gember.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Soep
Keuken Frans, Hollands
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 cm verse gember
  • olie om in te bakken
  • 750 gram wintergroenten wortel, pompoen, knolselderij, pastinaak
  • 175 gram gele splitlinzen
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 2 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout peper naar smaak
  • 1,75 liter water

Bereiding
 

  • Snijd de wintergroenten in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en snijd de gember fijn.
  • Bak de spekjes, ui en gember aan in wat olie, op halfhoog vuur in een ruime pan. Voeg, zodra de spekjes bruin zijn, de wintergroente toe. Bak de groente mee totdat ze bruin kleuren, roer tijdens het bakken goed door. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper.
  • Doe de linzen, chilivlokken, kurkuma, tijm, laurier en water erbij en breng aan de kook. Proef (zodra het kookt) of er eventueel nog zout of peper bij moet. Laat dit ongeveer een kwartier zachtjes pruttelen. De soep is klaar zodra de linzen gaar zijn.
Tags Gember, Linzen, Pompoen, Winter, Wortel