Bak het vlees rondom bruin in wat boter en olie. Strooi tijdens het bakken zout en peper over het vlees. Haal het vlees uit de pan en bak de helft van de uien aan in het bakvet van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra boter en olie toe. Haal de uien uit de pan en houd ze achter (deze uien worden pas later aan de stoofpot toegevoegd zodat ze hun bite houden, de andere helft suddert lekker mee).
Bak de andere helft van de uien aan en voeg wanneer ze mooi bruin zijn, de bloem toe. Bak nog ongeveer 1 minuut. Doe de bouillon erbij, breng het aan de kook en doe de bouillon met de uien over in een stoofpan. Doe het vlees, het knoflookteentje, de kruidnagels, laurier, azijn en suiker erbij. Laat het stoofpotje een paar uren rustig stoven op heel laag vuur (gebruik een sudderplaatje) of op 120°C in de oven.
Zodra het vlees gaar (of bijna gaar) is, kunnen de achtergehouden uien erbij. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.