Pittige groentestoof met harissa
Koks in Frankrijk
Vegetarische stoofpot met heel veel groente, dadels en kikkererwten. Gekruid met kaneel, komijn en lekker pittig door de harissa.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Noord-Afrikaans
- 1 ui
- 300 gram wortels
- 6 dadels
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 1 of 2 teentjes knoflook
- 3 grote tomaten
- 2 laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 3 theelepels harissa meer of minder naar smaak
- 1 klein blik kikkererwten
- zout peper
- olie om in te bakken
Snijd de ui in grove stukken en de wortels in plakken. Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes. Snijd de paprika in reepjes, verwijder de kern van de courgette en snijd deze in plakjes. Snijd de knoflook fijn en de tomaat in blokjes.
Bak de wortel, ui en dadels met de laurier, het kaneelstokje en de komijnzaadjes aan in wat olie in een ruime stoofpan. Bestrooi tijdens het bakken met zout. Laat dit op halfhoog vuur bakken totdat de wortels bijna gaar zijn. Voeg eventueel tijdens het bakken een scheutje water toe.
Doe de paprika’s erbij en laat deze een paar minuten meebakken. Voeg dan de harissa, knoflook, courgette en tomaat toe. Laat dit zachtjes een aantal minuten pruttelen en voeg tot slot de kikkererwten toe en warm goed door. Breng de stoofpot indien nodig op smaak met zout en peper.
Tags Dadels, Harissa, Kaneel, Kikkererwten, Pittig