Ga terug
Pasteitjes gevuld met pittig gekruid gehakt

Pasteitjes gevuld met pittig gekruid gehakt

Koks in Frankrijk
Zelfgemaakte pasteitjes gevuld met pittig gekruid gehakt.
Voorbereiding 1 uur
Bereiding 25 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Indiaas
Porties 20 stuks

Ingrediënten
  

Deeg

  • 250 gram bloem
  • 100 ml water
  • 25 gram boter
  • 25 ml olie
  • snufje zout
  • 1 ei
  • scheutje melk voor het bestrijken

Vulling

  • 250 gram gehakt naar keuze
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram doperwten
  • 3 aardappelen middelgroot
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • olie en/of boter om in te bakken
  • zout & peper

Bereiding
 

  • Begin met het maken van het deeg. Verwarm in een pannetje het water met de boter, het zout en de olie, tot de boter is gesmolten.
  • Voeg dit mengsel bij de bloem, en roer tot al het vocht is opgenomen. Voeg de helft van het ei toe en meng deze er goed door. (Bewaar de andere helft van het ei)
  • Kneed het deeg, met de hand of met de machine, tot een soepel en elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Laat het deeg, in een afgedekte kom, drie kwartier staan.
  • Maak de vulling. Kook de aardappelen. Snijd de ui, peper en knoflook fijn. Bak het gehakt samen met de ui, rode peper en zout en peper naar smaak. Voeg na een aantal minuten de knoflook, kerriepoeder en gemberpoeder toe. Bak dit een halve minuut mee en zet dan het vuur uit.
  • Snijd de gekookte aardappel in hele kleine blokjes (fijnhakken kan ook). Meng dit en de doperwten door het gehaktmengsel. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.
  • Verdeel het deeg in 20 stukjes. Rol de stukjes deeg uit tot cirkels van ongeveer 6 tot 8 cm doorsnede.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg op de ene helft een flinke eetlepel vulling en vouw het pasteitje dicht. Zorg ervoor dat er geen vulling tussen de randen zit, want dan sluit het pasteitje niet goed en dan lekt de vulling er uit. De randjes kun je goed dicht plakken door met een kwastje een beetje water er tussen te doen.
  • Bestrijk de pasteitjes met geklutst ei gemengd met een scheutje melk. Bak ze ongeveer 25 minuten op 180°C.
Tags Deeg, Gehakt, Pastei