Muffins met appel en kaneel
Koks in Frankrijk
Muffins met de heerlijke smaakcombinatie van appel en kaneel. Lekker fris door de appel en kruidig door de kaneel.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Cake, taart & koekjes
Keuken Amerikaans
- 140 g suiker
- 1 ei
- 125 g roomboter zacht
- 2 appels
- 2 theelepels kaneel
- 300 gram kwark
- 250 g bloem
- 6 g bakpoeder
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de muffinvorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
Snijd de appels in kleine blokjes en meng de kaneel erdoor.
Klop de suiker met het ei schuimig. Doe dit met de mixer of de garde en ga zolang door tot het mengsel schuimig en wit is (de beslagkom even in een bak met warm water ± 40°C zetten, versnelt het proces).
Klop de zachte roomboter door het ei/suiker-mengsel.
Meng de appels en de kwark door het boter/ei/suiker-mengsel en voeg hier de bloem, bakpoeder en het zout aan toe en meng tot er geen bloem meer zichtbaar is.
Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten op 180°C gaar en mooi bruin.
Tags Appel, Kaneel, Muffins