Karbonade in rode wijnsaus
Een eenvoudig en snel stoofpotje van karbonades in heerlijke rode wijnjus.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
- 4 schouder- of ribkarbonades
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- paar jeneverbessen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 glas rode wijn
- 1 glas water of bouillon heet
- zout peper
- olie en/of boter om in te bakken
Snijd de ui in blokjes en de knoflook heel fijn.
Bak de karbonades aan beide kanten bruin in wat boter en/of olie. Strooi tijdens het bakken zout en peper over het vlees. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra boter en/of olie toe.
Doe na een paar minuten de rest van de ingrediënten in de pan en laat dit 2-3 minuten pruttelen. Doe dan de karbonades erbij en 1 glas heet water of bouillon. Laat de karbonades ongeveer een uur rustig stoven op heel laag vuur (gebruik een sudderplaatje) of op 120°C in de oven.
Tags Jus, Karbonade, Rode wijn, Stoofpotje, Varkensvlees