Ga terug
Risotto met kip en pompoen

Risotto met pompoen

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Heerlijke romige risotto met pompoen, kip, spekjes en salie. Een lekker en makkelijk eenpansgerecht. De Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
rusttijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 flinke klont boter
  • olijfolie
  • 400 gram Pompoen
  • 1 kleine ui
  • 100 gram spekjes
  • 150 kipfilet in reepjes/ blokjes
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 200 gram risottorijst
  • 1 liter hete bouillon
  • 1 laurierblad
  • 10 salieblaadjes fijngesneden
  • Parmezaanse kaas hoeveelheid naar smaak
  • zout peper

Bereiding
 

  • Snijd de pompoen in blokjes en snipper de ui.
  • Bak de pompoen, spekjes, kipfilet en ui aan in olijfolie. Voeg na een paar minuten de rijst toe, roer goed door en bak ongeveer één tot twee minuten op laag vuur mee, de rijst moet glazig zijn.
  • Doe de witte wijn erbij en laat deze inkoken, ongeveer twee minuten. Doe de geperste of fijngesneden knoflook erbij en laat dit heel even meebakken.
  • Voeg een klein beetje hete bouillon toe, doe de salie en laurier erbij, en breng het zachtjes aan de kook. Zodra het vocht is opgenomen door de rijst kan in kleine beetjes de hete bouillon toegevoegd worden. Voeg telkens, zodra het vocht is opgenomen, een soeplepel toe, blijf ondertussen goed roeren. Ga net zolang door totdat de rijst beetgaar is.
  • Zet het vuur uit en voeg een klont boter, Parmezaanse kaas en zout en peper toe. Laat de risotto 5 tot 10 minuten staan. Rasp vlak voor het serveren nog wat kaas over de risotto.
Tags Kip, Pompoen, Risotto