Linzencurry met pompoen en spinazie
KoksInFrankrijk
Kruidige curry van linzen, pompoen en spinazie. Zo klaar en heerlijk smaakvol.
Voorbereiding 20 minuten min
Bereiding 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
- 250 gram groene linzen
- 750 gram pompoen
- 250 gram spinazie
- 50 gram rozijnen
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel venkelzaad
- ½ theelepel fenegriek
- ½ theelepel mosterdzaad
- 1 kruidnagel
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 5 verse tomaten of 1 blikje gepelde tomaten
- ½ liter water
- zout & peper
- verse koriander
Snijd de ui en rode peper fijn en bak ze aan in wat olie. Hak de knoflook fijn en bak deze samen met de specerijen ongeveer een minuut mee.
Doe de linzen en het water erbij, voeg zout en peper naar smaak toe en breng het aan de kook. Laat de linzen, op laag vuur, in ongeveer 30 minuten gaar koken.
Snijd de tomaten in stukken. Snijd de pompoen in blokjes van ± 1cm
Roerbak de pompoen (met zout en peper naar smaak) gaar in wat olie, roerbak de spinazie, tomaten en tomatenpuree de laatste minuut nog even mee. Meng de rozijnen door de pompoen met spinazie.
Zodra de linzen gaar zijn kunnen de pompoen met spinazie en rozijnen en door gemengd worden
Garneer met verse koriander.
Tags Linzen, Pompoen, Spinazie, Vegetarisch