Ga terug
Linzencurry met pompoen en spinazie

Linzencurry met pompoen en spinazie

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Kruidige curry van linzen, pompoen en spinazie. Zo klaar en heerlijk smaakvol.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gram groene linzen
  • 750 gram pompoen
  • 250 gram spinazie
  • 50 gram rozijnen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel fenegriek
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • 1 kruidnagel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 5 verse tomaten of 1 blikje gepelde tomaten
  • ½ liter water
  • zout & peper
  • verse koriander

Bereiding
 

  • Snijd de ui en rode peper fijn en bak ze aan in wat olie. Hak de knoflook fijn en bak deze samen met  de specerijen ongeveer een minuut mee.
  • Doe de linzen en het water erbij, voeg zout en peper naar smaak toe en breng het aan de kook. Laat de linzen, op laag vuur, in ongeveer 30 minuten gaar koken.
  • Snijd de tomaten in stukken. Snijd de pompoen in blokjes van ± 1cm
  • Roerbak de pompoen (met zout en peper naar smaak) gaar in wat olie, roerbak de spinazie, tomaten en tomatenpuree de laatste minuut nog even mee. Meng de rozijnen door de pompoen met spinazie.
  • Zodra de linzen gaar zijn kunnen de pompoen met spinazie en rozijnen en door gemengd worden
  • Garneer met verse koriander.
Tags Linzen, Pompoen, Spinazie, Vegetarisch