Ga terug
Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

Koks in Frankrijk
Thaise viskoekjes zijn lekkere krokant gebakken balletjes van visfilet met heerlijke kruiden en specerijen. Lekker als snack of hoofdgerecht.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Aziatisch
Porties 15 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 350 gram witvisfilet bv. kabeljauw of koolvis
  • 1 ui
  • 2 rode pepers
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepels citroengras
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • mespuntje trassi
  • 2 theelepels vissaus
  • 1 eidooier
  • rasp van 1 limoen
  • 75 gram sperziebonen
  • olie om in te bakken
  • verse koriander als garnering

Bereiding
 

  • Snijd de vis in blokjes en snijd de ui, peper, gember en knoflook fijn. Doe deze ingrediĆ«nten in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
  • Voeg laos, citroengras, koriander, trassi, vissaus, eidooier en limoenrasp aan de pasta toe en maal dit nog even mee totdat alles goed gemengd is.
  • Snijd de sperziebonen in hele dunne 'plakjes' en meng deze door het vismengsel.
  • Maak ongeveer 15 balletjes van het mengsel. Verhit een flinke laag olie in een koekepan. Druk de balletjes een beetje plat in de pan en bak ze op halfhoog vuur mooi bruin en gaar.
  • Garneer vlak voor het serveren met verse koriander.
Tags thais, viskoekjes, witvis