Ga terug
Pittige bami met ham, prei en ei

Pittige bami met prei, ham en ei

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Dit makkelijke recept voor bami is met lekker veel groente, ei en een beetje vlees. De gember en de chilivlokken zorgen voor wat pit.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gram mie of spaghetti of noodles
  • 200 gram witte kool
  • 200 gram prei
  • 200 gram wortel
  • 200 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 4 theelepels 5-kruidenpoeder
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 200 gram hamblokjes
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • scheutje vissaus
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • zonnebloem- of arachideolie om in te bakken

Bereiding
 

  • Snijd de kool in reepjes, de champignons in plakjes, de prei in halve ringen en rasp de wortel. Snijd de ui, gember en knoflook fijn.
  • Kook de mie.
  • Bak de groentes samen de ui, gember en knoflook aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout. Voeg, zodra de groentes gaar zijn, het 5-kruidenpoeder, de chilivlokken en de hamblokjes toe. Bak dit nog een minuutje mee en zet dan het vuur uit. Doe het deksel op de pan om zodat het mengsel warm blijft.
  • Giet de mie af zodra het gaar is. Zet de pan met de mie weer terug op het vuur (laag) en voeg de eieren toe. Roer de eieren door de mie, net zo lang ze gaar zijn. Zet het vuur uit en meng de ketjap, vissaus en  door de mie. Schep de mie door het groentemengsel. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
Tags Bami, Eieren, Groente, ham