Ga terug
Gember kip met honing en ketjap

Gember kip met honing en ketjap

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Gember kip met honing en ketjap. Lekker, makkelijk te maken en snel klaar. Heerlijk met rijst en roergebakken groente.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • olie om in te bakken
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels ketjap
  • zout & peper

Bereiding
 

  • Snijd de ui, peper, knoflook en gember fijn. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.
  • Bak de kipfilet aan in wat olie en bestrooi ze ondertussen met peper en zout. Haal de kip, zodra het net gaar is, uit de pan, dek het af en leg het even apart tot verder gebruik.
  • Bak de fijngesneden ui, peper, knoflook en gember aan in het bakvet van de kip. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe. Laat dit een aantal minuten op laag vuur bakken totdat de uitjes bruin kleuren. Doe dan de kip, honing en ketjap erbij. Warm dit goed door en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Voor meer saus zou je nog een scheutje water toe kunnen voegen.
Tags Gember, Honing, Ketjap, Kip