Ga terug
Franse madeleines

Franse Madeleines

Koks in Frankrijk
Franse madeleines zijn kleine cakejes in de vorm van een schelp, en als het goed is hebben ze een 'buikje'. Makkelijk en lekker!
Voorbereiding 12 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Cake, taart & koekjes
Keuken Frans
Porties 24 stuks

Materiaal

  • Madeleine bakvorm

Ingrediënten
  

  • 4 eieren S
  • 125 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 125 gram boter
  • rasp van 1 citroen

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de madeleinevorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
  • Smelt de boter totdat het net vloeibaar is, niet heet. Dit kan in de magnetron (20 tot 40 seconden) of in een pannetje.
  • Klop (met een mixer of een garde) de eieren en de suiker tot een dik en luchtig mengsel. Het volume van het mengsel is nu ongeveer verdubbeld. Giet al kloppend de vloeibare boter toe, stop met kloppen en spatel de bloem en de citroenrasp door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ongeveer 10-12 minuten op 200°C.
Tags boterig, klassiek, makkelijk, snel