Croque madame
Koks in Frankrijk
Een croque madame is een Franse tosti met bechamelsaus en een gebakken ei. Een luxe tosti, lekker met friet en salade.
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang brood, Lunch
Keuken Frans
- 10 gram boter
- 10 gram bloem
- 100 ml melk
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 4 sneetjes brood
- 2 plakken emmenthaler
- 2 plakken ham
- geraspte gruyère
- 2 eieren
Verwarm de oven voor op grillstand.
Begin met het maken van de bechamelsaus. Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat dit heel even bakken zodat de bloem gaart. Voeg de helft van de melk toe en roer dit goed door met een garde. Zodra het aan de kook begint te komen voeg je de rest van de melk toe. Roer weer goed door, breng dit aan de kook en laat het minimaal een minuut doorkoken. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Beleg de sneetjes brood met ham en kaas. Smeer op de bovenkant een laag bechamelsaus en strooi daar wat geraspte gruyère over. Leg de broodje onder de grill totdat de broodjes krokant zijn en de kaas is gesmolten. Dit kan heel snel gaan, ongeveer drie tot vier minuten kan lang genoeg zijn. Bak ondertussen de eieren.
Tags klassiek, lunch, snel