Ga terug
Zelf kippenbouillon maken

Kippenbouillon uit de snelkookpan

Koks in Frankrijk
Zelf kippenbouillon maken is met behulp van de snelkookpan een fluitje van een cent. Het resultaat is heerlijk malse kip en smaakvolle bouillon. De ideale basis voor diverse gerechten zoals soep of ragout.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Basisrecept
Keuken Frans, Wereld
Porties 3 liter

Materiaal

  • Snelkookpan 6 liter

Ingrediënten
  

  • 2 kippenpoten
  • ½ prei alleen het groen
  • 2 wortels grof gesneden
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 plak knolselderij grof gesneden
  • 1 pastinaak grof gesneden
  • 1 klein bosje peterselie alleen de stelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bosje tijm
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • 3 liter water

Bereiding
 

  • Doe alle ingrediënten in de snelkookpan. Let op dat je niet over de maximale inhoud gaat. Heb je een kleinere pan, voeg dan minder water toe.
  • Sluit de pan af met het deksel en breng de inhoud aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra de pan op druk is.
  • Laat de bouillon 40 minuten onder druk koken en zet dan het vuur uit.
  • Laat de pan afkoelen en open de pan als de druk er af is.
  • Haal de kip uit de bouillon en leg deze apart. Zeef de bouillon.
Tags Bouillon, Groente, Kip, Snelkookpan