Ga terug
Eetbare bloemen viooltjes en primula's konfijten

Eetbare bloemen konfijten

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Konfijten doe je door de bloemen te bedekken met een laagje eiwit en een laagje suiker en daarna te laten drogen. Heel eenvoudig.
Voorbereiding 45 minuten
drogen 2 uur
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Gang Garnering
Keuken Algemeen
Porties 50 bloemen

Ingrediënten
  

  • primula's
  • maartse viooltjes
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel water
  • suiker

Bereiding
 

  • Pluk de bloemen op een droge dag. Laat het steeltje er aan zitten zodat je het bloemetje makkelijk vast kan houden tijdens het bestrijken met eiwit . Zodra de bloemen gedroogd zijn knip je het steetje eraf. Pluk niet meer dan 50 stuks tegelijk, ze worden snel slap en dan kun je ze niet meer goed bestrijken.
  • Klop het eiwit met een eetlepel water schuimig (zo ver dat het eiwit niet meer vloeibaar is).
  • Bestrijk, met behulp van een fijn kwastje, de bloemen met eiwit. Haal de bloem daarna meteen door de suiker. Schud het overtollige suiker eraf. Leg de bloemen op de kop op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Droog de de bloemen ongeveer 2 uren in de oven op 50°C. Steek een houten pollepel tussen de ovendeur zodat de deur op een kier openblijft.
  • Bewaar de bloemen tot gebruik in een goed afgesloten voorraadbakje.
Tags Bloemen, Eiwit, Primula, Suiker