Ga terug
Citroencake met maanzaad

Citroencake met maanzaad

Koks in Frankrijk
Heerlijke frisse cake met citroen en maanzaad die er ook nog eens mooi uitziet.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Cake, taart & koekjes
Keuken Algemeen
Porties 1 cake

Materiaal

  • cakevorm van 25 cm

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 eieren M
  • 200 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • rasp van één citroen
  • 10 gram maanzaad
  • 60 gram poedersuiker
  • 3-5 eetlepels citroensap

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 165 °C.
  • Vet een cakevorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
  • Klop de zachte boter met de mixer, ga net zolang door totdat de boter helemaal wit is klop dan de suiker erdoor.
  • Klop daarna 1 voor 1 de eieren erdoor, wacht met het volgende ei tot het eerste ei helemaal is opgenomen.
  • Voeg bloem, bakpoeder, citroenrasp en maanzaad toe en spatel dit erdoor. Zorg ervoor dat de bloem is opgenomen.
  • Vul de cakevorm met het beslag en bak de cake op 165℃ (zonder hete lucht) in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Laat de cake na het bakken ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • Stort de cake op een rooster en laat verder afkoelen.
  • Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het citroensap. Meng net zo lang totdat je een dikke, enigszins vloeibare massa hebt. Is het te dik? Voeg dan nog wat citroensap toe.
  • Giet de glazuur over de bovenkant van de cake.
Tags Bakken, citroen, maanzaad, Zoet