Ga terug
Kerrie kokos noodles

Kerrie-kokosnoodles

Koks in Frankrijk
Heerlijk vegetarisch gerecht met veel groente.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram noodles
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel kerrie massala
  • een half blikje kokosmelk
  • 2 theelepels zwart uienzaad
  • 400 gram grof gesneden groentes naar keuze
  • 2 eieren
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Bereiding
 

  • Begin met het kerrie kokossausje. Snijd ui, gember en rode peper fijn.
  • Bak dit aan in wat olie. Voeg na een aantal minuten een geperst teentje knoflook, de kerrie en de uienzaadjes toe. Bak dit heel even zachtjes mee. Doe dan de kokosmelk erbij en breng het sausje langzaam aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en zet de saus aan de kant tot verder gebruik.
  • Kook de noodles.
  • Roerbak ondertussen de groentes in een grote wok of hapjes pan. Zodra de groentes gaar zijn kunnen de eieren erdoor. Breek de eieren in de pan met groentes, roer ze door de groentes totdat de eieren gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Meng tot slot de gekookte noodles en de kerrie kokossaus door de groentes met ei.
Tags Eieren, Noodles, Vegetarisch