Mini quiche met pompoen en prei
KoksInFrankrijk
Heerlijke miniquiche met pompoen. Lekker als voorgerecht of lunch met een lekkere salade. Ook erg makkelijk om mee te nemen voor onderweg.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 35 minuten min
rusttijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 50 minuten min
Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Frans
Bodem
- 250 gram bloem
- 140 gram boter
- snufje zout
- 2-4 eetlepels koud water
Vulling
- 4 eieren
- 150 ml room
- 75 ml melk
- zout
- 150 gram spekjes
- 100 gram geraspte kaas emmentaler of Goudse
- 150 gram pompoen
- 1/2 prei
Bodem
Doe de bloem, boter en zout in een kom en wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem. Zodra je een gelijkmatig kruimelig deeg hebt, voeg je het water toe. Roer dit erdoor met een mes.
Kneed vervolgens het deeg samen, totdat je een samenhangend geheel hebt. Kneed zo kort mogelijk. Voeg indien nodig nog een eetlepel water toe.
Druk het deeg plat zodat het koelen in de koelkast beter en sneller gaat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten en koelen in de koelkast.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes en zet de vormpjes tot verder gebruik in de koelkast.
Vulling
Klop de eieren los met de melk en room. Voeg aan dit mengsel zout naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 165°C (hete lucht).
Snijd de pompoen in blokjes van een halve centimeter en de prei in halve ringen.
Verdeel de prei, de pompoen en de spekjes over de quichebodem. Strooi kaas en peper erover. Vul de vormpjes met het eimengsel
Bak de quiches 35-40 minuten op 165°C. (onder het midden van de oven, hete lucht)
Tags Eieren, Kaas, Pompoen, Prei, Quiche