Ga terug
Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Hongaarse goulash; een heerlijk stoofpotje met rundvlees en paprika. Lekker met rijst of aardappelen. Kan ook in de slowcooker.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hongaars
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 750 gram runderstoofvlees bv riblappen
  • 2 uien
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml bouillon naar keuze
  • 1 eetlepel azijn naar keuze
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • boter en olie om in te bakken
  • 2 eetlepels bloem
  • zout peper
  • 2 rode paprika's

Bereiding
 

  • Snijd de uien in grove stukken.
  • Bak het vlees rondom bruin in wat boter en olie. Strooi tijdens het bakken zout en peper over het vlees. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra boter en olie toe. Voeg wanneer de uien mooi bruin zijn, de bloem, tomatenpuree en paprikapoeder toe. Bak nog ongeveer 1 minuut.
  • Doe de bouillon erbij, breng het aan de kook en doe de bouillon met de uien over in een stoofpan. Doe het vlees, het knoflookteentje, de jeneverbessen, laurier en azijn erbij. Laat het stoofpotje een paar uren (3 tot 4) rustig stoven op heel laag vuur (gebruik een sudderplaatje) of op 120°C in de oven.
  • Snijd de paprika's in reepjes en laat deze het laatste kwartier mee sudderen. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
Tags Paprika, Rundvlees, Slowcooker, Stoofpotje