Ga terug
Zelf vla maken; vanillevla

Zelf vla maken; vanillevla

Koks in Frankrijk
Zelf vla maken is makkelijker dan je denkt! Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig en ongeveer vijftien minuten om de vla te bereiden.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dessert
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 milliliter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 30 gram maiszetmeel (maizena)
  • 115 gram suiker
  • 6 eidooiers

Bereiding
 

  • Doe de melk in een pan. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit bij de melk. Verwarm de melk tegen de kook aan.
  • Meng de suiker met de maiszetmeel en roer goed door zodat er geen klontjes meer in zitten. Klop hier de eidooiers door tot er een egale massa ontstaat.
  • Giet de helft van de warme melk bij het eimengsel. Klop goed door en giet het dan weer terug in de pan bij de achtergebleven melk. Breng dit mengsel onder voortdurend kloppen aan de kook. Laat het één tot twee minuten zachtjes doorkoken, blijf goed doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  • Laat de vla afkoelen. Dek het af met plasticfolie of roer steeds door om velvorming te voorkomen. Laat de vla verder afkoelen in de koelkast.
Tags Eieren, Melk, Toetje, Vanille, Vla