Zelf vla maken: vanillevla

Zelf vla maken; vanillevla

Zelf vla maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het dus helemaal niet. En de smaak van zelfgemaakte vla is ook nog eens veel lekkerder dan die uit een pak. Wij gebruiken de eidooiers van onze eigen kippen en die dooiers zijn knalgeel, waardoor de vanillevla ook geel wordt. Gebruik je eieren uit de winkel dan kan het zijn dat je vla wit of heel lichtgeel wordt.
Door de suiker met de maiszetmeel te mengen voordat je de dooiers toevoegt voorkom je klontjes in de vla. Uiteraard kun je met dit recept eindeloos variëren met smaken.


Zelf vla maken; vanillevla

Zelf vla maken; vanillevla

Koks in Frankrijk
Zelf vla maken is makkelijker dan je denkt! Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig en ongeveer vijftien minuten om de vla te bereiden.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dessert
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 milliliter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 30 gram maiszetmeel (maizena)
  • 115 gram suiker
  • 6 eidooiers

Bereiding
 

  • Doe de melk in een pan. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit bij de melk. Verwarm de melk tegen de kook aan.
  • Meng de suiker met de maiszetmeel en roer goed door zodat er geen klontjes meer in zitten. Klop hier de eidooiers door tot er een egale massa ontstaat.
  • Giet de helft van de warme melk bij het eimengsel. Klop goed door en giet het dan weer terug in de pan bij de achtergebleven melk. Breng dit mengsel onder voortdurend kloppen aan de kook. Laat het één tot twee minuten zachtjes doorkoken, blijf goed doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  • Laat de vla afkoelen. Dek het af met plasticfolie of roer steeds door om velvorming te voorkomen. Laat de vla verder afkoelen in de koelkast.
Tags Eieren, Melk, Toetje, Vanille, Vla



Zelf vla maken; vanillevla

Heb jij deze vanillevla gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie