Babi pangang
KoksInFrankrijk
Babi pangang, oftewel geroosterd varkensvlees, is een geliefd Chinees-Indonesisch gerecht dat bekendstaat om zijn malse vlees, knapperige korstje en zoetzure saus. Een heerlijk gerecht dat perfect past bij rijst of noedels. Zelf maken is niet alleen leuk, maar ook de moeite waard. Probeer het en geniet van de authentieke smaken van babi pangang thuis!
Bereiding 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees, Indonesisch
Vlees
- 800 gram buikspek
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels
- 1 eetlepel piment
- 100 ml rijstwijn of witte wijn
- scheutje azijn
- zout
Saus
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 1 eetlepel verse gember
- 1/2 eetlepel gemberpoeder
- klein blikje tomatenpuree
- 1/2 schijfje palmsuiker
- sap van 1/4 citroen
- water
- zout peper
Vlees
Doe alle ingrediënten in een ovenbestendige (stoof)pan. Zet de pan in de oven en laat het vlees in ongeveer 3 tot 4 uren op 140°C gaar worden.
Haal het vlees uit de pan zodra het gaar is en leg het in een ovenschaal. Laat het vrijgekomen vet en vocht in de pan zitten voor de saus. Zet het vlees ongeveer 10 minuten onder de grill voor een knapperig korstje. Maak ondertussen de saus.
Snijd de ui, gember en peper fijn.
Zet de pan met het bakvet op het vuur en bak hierin, op halfhoog vuur, de ui, peper en gember. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree en het gemberpoeder toe en bak dit heel even mee.
Voeg een klein beetje water toe en pureer de saus met een staafmixer.
Breng de saus aan de kook en voeg palmsuiker, citroensap en naar smaak zout en peper toe. Mocht je de saus te dun vinden kun je deze eventueel binden met maizena.
Tags roosteren, Varkensvlees, zoetzuur