Clafoutis
KoksInFrankrijk
Clafoutis is een klassiek Frans streekgerecht uit de Limousin. Je maakt het met verse kersen en een pannenkoekenbeslag.
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
- 400 g kersen
- 50 g suiker
- 3 eieren
- 150 ml melk
- 50 g bloem
- snufje zout
- boter voor het invetten van de vorm
- poedersuiker
- extra: slagroom of vanille-ijs
Was de kersen en verwijder de steeltjes. Vet een ondiepe ovenschaal in met boter. Doe de kersen in de schaal. Klop de eieren met de suiker.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voeg daarna de bloem en een snufje zout toe. Goed kloppen zodat er geen klontjes bloem meer te zien zijn en meng dan de melk er door.
Giet dit beslag over de kersen en bak de clafoutis in ongeveer 40-50 minuten op 180°C. Je kunt de gaarheid controleren met behulp van een satéprikker.
Serveer de clafoutis lauw of koud. Extra lekker met slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Tags Beslag, Kersen, Streekgerecht