De Franse keuken: Clafoutis

Een Franse klassieker: clafoutis! Kersen in een romig beslag, gebakken in de oven.

Clafoutis is een klassiek Frans streekgerecht uit de Limousin. Je maakt het met verse kersen en een pannenkoekenbeslag. Het beslag kun je desgewenst nog verrijken met bijvoorbeeld vanille, slagroom, likeur of citroenrasp. Dit is een ideaal dessert voor als je weinig tijd hebt, en toch zelf een dessert wilt maken. De voorbereiding is binnen 10 minuten gedaan. Tenminste, als je het aandurft de kersen met pit en al te gebruiken. De kersenpitten zorgen voor extra smaak, een amandelachtig aroma.


Een Franse klassieker: clafoutis! Kersen in een romig beslag, gebakken in de oven.

Clafoutis

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Clafoutis is een klassiek Frans streekgerecht uit de Limousin. Je maakt het met verse kersen en een pannenkoekenbeslag.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 g kersen
  • 50 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 50 g bloem
  • snufje zout
  • boter voor het invetten van de vorm
  • poedersuiker
  • extra: slagroom of vanille-ijs

Bereiding
 

  • Was de kersen en verwijder de steeltjes. Vet een ondiepe ovenschaal in met boter. Doe de kersen in de schaal. Klop de eieren met de suiker.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Voeg daarna de bloem en een snufje zout toe. Goed kloppen zodat er geen klontjes bloem meer te zien zijn en meng dan de melk er door.
  • Giet dit beslag over de kersen en bak de clafoutis in ongeveer 40-50 minuten op 180°C. Je kunt de gaarheid controleren met behulp van een satéprikker.
  • Serveer de clafoutis lauw of koud. Extra lekker met slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Tags Beslag, Kersen, Streekgerecht



Een Franse klassieker: clafoutis! Kersen in een romig beslag, gebakken in de oven.

Heb jij deze clafoutis gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie