Ga terug
Zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken

Zelfgemaakte kruidenboter is makkelijk te maken en veel smakelijker dan kant-en-klare kruidenboter uit de supermarkt. Varieer eindeloos met verschillende kruiden en kies voor zachte groene kruiden zoals peterselie of bieslook.
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Algemeen
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram boter op kamertemeperatuur
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 1 theelepel blaadjes van de Oost-Indische kers fijngehakt
  • 1 theelepel citroenmelisse fijngehakt
  • 1 teentje knoflook
  • zout

Bereiding
 

  • Klop met behulp van een mixer de boter luchtig. Ga door totdat de boter van geel naar wit is verkleurd.
  • Pers de knoflook of hak deze zeer fijn.
  • Meng de kruiden en de knoflook door de boter.
  • Breng de boter op smaak met zout
  • Schep de kruidenboter in een bakje en laat het opstijven in de koelkast.
Tags Barbecue, Boter, Knoflook, Peterselie