Meloengranita
KoksInFrankrijk
Deze heerlijk fris en fruitige granita van meloen is een perfecte afsluiter van een zomers menu. Het is makkelijk te maken en erg lekker.
Voorbereiding 10 minuten min
Invriezen 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 10 minuten min
Gang Dessert
Keuken Algemeen
- 1 cantaloupe meloen
- 75 gram suiker
- 75 ml water
- 2 eetlepels citroensap
Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in stukken.
Verwarm het water in een steelpannetje en los daarin de suiker op.
Pureer de meloen in een blender en meng de suikersiroop en het citroensap hierdoor.
Giet het mengsel in een lage schaal, bijvoorbeeld een ovenschaal, en zet dit ongeveer 4 uren in de vriezer. Roer het mengsel elk half uur goed los met een vork.
Serveer de granita met vers fruit en munt.
Tags Fruit, IJs, Meloen, Zomer