Granita van meloen

Lekker fris Italiaans zomerdessert: granita van meloen

Deze heerlijk fris en fruitige granita van meloen is een perfecte afsluiter van een zomers menu. Het is makkelijk te maken en kan ruim van te voren gemaakt worden. Wij gebruikten een cantaloupe meloen, maar uiteraard kun je elke andere meloensoort gebruiken.

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 1 cantaloupe meloen
  • 75 gram suiker
  • 75 ml water
  • 2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
  1. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in stukken.
  2. Verwarm het water in een steelpannetje en los daarin de suiker op.
  3. Pureer de meloen in een blender en meng de suikersiroop en het citroensap hierdoor.
  4. Giet het mengsel in een lage schaal, bijvoorbeeld een ovenschaal, en zet dit ongeveer 4 uren in de vriezer. Roer het mengsel elk half uur goed los met een vork.

Serveer de granita met vers fruit en munt.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze granita van meloen gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie