Bonensalade met prei en mosterd
KoksInFrankrijk
Heerlijke en stevige bonensalade. Lekker als lunch.
Bereiding 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch
Keuken Algemeen
- 750 gram gekookte bonen -neem verschillende soorten bonen bv kikkererwten, kidneybonen en witte bonen-
- 200 gram zoetzure augurken vocht bewaren!
- 1 hele prei
- 200 gram spekjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels grove mosterd
- 2 theelepels dijonmosterd
- zout peper
- peterselie
Snijd de spekjes klein en bak ze mooi bruin.
Snijd de prei in dunne reepjes en blancheer in licht gezouten water, laat uitlekken tot gebruik.
Snijd de augurken in kleine blokjes.
Maak de dressing door de mayonaise en mosterd te mengen, voeg hier nog wat van het vocht uit de pot augurken aan toe. Zoveel tot je de gewenste dikte hebt. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe. Voeg wat water indien de dressing te sterk van smaak is. Meng nu alle ingrediƫnten door elkaar tot een salade. Garneer met fijngehakte peterselie.