Bonensalade met prei, mosterd en spekjes

Deze bonensalade maakten we met gedroogde bonen, maar je kunt ook bonen uit pot of blik gebruiken. De gedroogde bonen moeten minimaal 12 uren weken en daarna -afhankelijk van de soort boon- ongeveer minimaal 40 minuten gekookt worden. Dit staat meestal aangegeven op de verpakking.

Bonensalade met prei en mosterd



Bonensalade met prei en mosterd

Bonensalade met prei en mosterd

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Heerlijke en stevige bonensalade. Lekker als lunch.
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Algemeen
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 750 gram gekookte bonen -neem verschillende soorten bonen bv kikkererwten, kidneybonen en witte bonen-
  • 200 gram zoetzure augurken vocht bewaren!
  • 1 hele prei
  • 200 gram spekjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • zout peper
  • peterselie

Bereiding
 

  • Snijd de spekjes klein en bak ze mooi bruin.
  • Snijd de prei in dunne reepjes en blancheer in licht gezouten water, laat uitlekken tot gebruik.
  • Snijd de augurken in kleine blokjes.
  • Maak de dressing door de mayonaise en mosterd te mengen, voeg hier nog wat van het vocht uit de pot augurken aan toe. Zoveel tot je de gewenste dikte hebt. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
    Voeg wat water indien de dressing te sterk van smaak is.
  • Meng nu alle ingrediënten door elkaar tot een salade. Garneer met fijngehakte peterselie.
Tags Bonen, Salade



Bonensalade met prei, spekjes en mosterd

Heb jij deze bonensalade gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie