Iers sodabrood
KoksInFrankrijk
Lekker smaakvol en snel te maken brood.
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Iers
- 250 gram bloem
- 25 gram boter
- 3 gram baksoda
- 2 gram zout
- 3 theelepels gedroogde kruiden bijvoorbeeld rozemarijn en salie
- snufje zwarte peper
- 70 gram geraspte kaas bijvoorbeeld oude Goudse
- 200 gram yoghurt
- 1/2 ei
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de bloem, baksoda, zout en boter (in blokjes) in een ruime kom. Wrijf de boter met de vingers tot grove kruimels. Meng de kruiden, de zwarte peper en de kaas door de grove kruimels.
Voeg de yoghurt en het halve ei toe en roer met een vork totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Probeer, zodra alles goed gemengd is, een bol te vormen. Leg de bol op een bakplaat en snijd, met een scherp mes, een kruis in de bovenkant van de bol.
Bak het brood op 200°C in ongeveer 25 minuten gaar.
Tags brood, Kaas, Kruiden, Sodabread