Iers sodabrood met rozemarijn en kaas


Iers sodabrood met rozemarijn, salie en kaas


Zelf sodabrood maken is erg makkelijk. Het deeg hoeft namelijk niet gekneed te worden en ook niet te rijzen. Je mengt de ingrediënten, daarna vorm je het deeg en dan kan het meteen de oven in. Makkelijk toch?


Iers sodabrood met rozemarijn, salie en kaas

Iers sodabrood

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Lekker smaakvol en snel te maken brood.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Iers
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 3 gram baksoda
  • 2 gram zout
  • 3 theelepels gedroogde kruiden bijvoorbeeld rozemarijn en salie
  • snufje zwarte peper
  • 70 gram geraspte kaas bijvoorbeeld oude Goudse
  • 200 gram yoghurt
  • 1/2 ei

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de bloem, baksoda, zout en boter (in blokjes) in een ruime kom. Wrijf de boter met de vingers tot grove kruimels. Meng de kruiden, de zwarte peper en de kaas door de grove kruimels.
  • Voeg de yoghurt en het halve ei toe en roer met een vork totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Probeer, zodra alles goed gemengd is, een bol te vormen. Leg de bol op een bakplaat en snijd, met een scherp mes, een kruis in de bovenkant van de bol.
  • Bak het brood op 200°C in ongeveer 25 minuten gaar.
Tags brood, Kaas, Kruiden, Sodabread



Iers sodabrood met rozemarijn, salie en kaas

Heb jij dit Iers sodabrood gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie