Ga terug
Kwarkpudding met citroen

Kwarkpudding met citroen

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Heerlijke frisse pudding met kwark en citroen
Bereiding 30 minuten
opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Dessert
Keuken Algemeen
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 6 gram gelatinepoeder of 4 blaadjes gelatine
  • 300 ml melk
  • 3 eieren
  • rasp van een hele citroen
  • sap van een halve citroen
  • 150 gram suiker
  • 200 ml kwark

Bereiding
 

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Splits de eieren.
  • Maak een crème anglaise. Verwarm de melk in een pan.
    Klop 3 eidooiers met 75 gram suiker los in een ruime kom.
    Giet een derde van de hete melk bij de eidooiers met suiker, klop goed door en giet het geheel weer terug in de pan.
  • Verwarm het mengsel op heel laag vuur, en blijf daarbij voortdurend roeren met een pannenlikker/ spatel. Het mengsel mag niet koken!!
    De crème anglaise is klaar zodra het mengsel dik begint te worden. Dit kun je testen door de spatel uit de crème te halen en met een vinger door de crème anglaise op de spatel te vegen. Blijft de streep zichtbaar dat is het klaar en kan het vuur uit. Zo niet, nog even blijven verwarmen en roeren.
  • Zodra de crème anglaise klaar is kan de geweekte gelatine toegevoegd worden. Doordat de crème anglaise nog warm is, lost de gelatine op. Roer de gelatine er goed doorheen.
    Laat dit afkoelen tot lauwwarm.
  • Klop ondertussen 50 gram suiker, de citroenrasp en het citroensap door de kwark.
  • Klop de eiwitten met 25 gram suiker tot slappe pieken.
  • Meng de citroenkwark en het geklopte eiwit door afgekoelde crème anglaise.
  • Giet de pudding in de vormpjes en laat ze in de koelkast een aantal uren opstijven.
Tags citroen, kwark, pudding