Ga terug
Appel-notencake

Appel-notencake

Koks in Frankrijk
Heerlijke cake met appels, kaneel en noten. Deze appel-notencake is makkelijk te maken en erg lekker!
5 van 6 stemmen
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 50 minuten
Afkoelen 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Cake, taart & koekjes
Keuken Hollands

Materiaal

  • Brownievorm 24x24cm

Ingrediënten
  

  • 170 gram boter op kamertemperatuur
  • 170 bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 225 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 350 gram zure appel (ongeveer 2 stuks)
  • sap van een halve citroen
  • 50 gram gehakte hazelnoten
  • 50 gram gehakte walnoten

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Snijd de appels in blokjes van een centimeter en meng het sap van een halve citroen hier doorheen om bruinkleuring te voorkomen.
  • Klop met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn. Spatel de gezeefde bloem, bakpoeder en kaneel door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.
  • Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel daarover de helft van de appels. Schep de rest van het beslag daar boven op en verdeel tot slot de rest van de appels, hazelnoten en walnoten hierover.
  • Bak de cake in 45-55 minuten op 170°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.
  • Laat de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen.
Tags Appel, Boter, Cake, Eieren, Kaneel, Noten