Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Snijd de appels in blokjes van een centimeter en meng het sap van een halve citroen hier doorheen om bruinkleuring te voorkomen.
Klop met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn. Spatel de gezeefde bloem, bakpoeder en kaneel door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.
Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel daarover de helft van de appels. Schep de rest van het beslag daar boven op en verdeel tot slot de rest van de appels, hazelnoten en walnoten hierover.
Bak de cake in 45-55 minuten op 170°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.
Laat de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen.