
Deze notencake met appel, walnoten en hazelnoten heeft alle smaken van een goede appeltaart. We gebruikten zure appels, ‘schone van boskoop’, ook wel goudrenet genoemd. Deze appel behoudt zijn structuur tijdens het bakken. Door het beslag gaat een beetje kaneel en boven op de cake noten. In dit geval walnoten en hazelnoten omdat deze noten dit jaar in overvloed te rapen waren. Door ze over het beslag te strooien, in plaats van erdoor, blijven ze krokant.

Appel-notencake
Materiaal
- Brownievorm 24x24cm
Ingrediënten
- 170 gram boter op kamertemperatuur
- 170 bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 225 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- 2 theelepel kaneelpoeder
- 350 gram zure appel (ongeveer 2 stuks)
- sap van een halve citroen
- 50 gram gehakte hazelnoten
- 50 gram gehakte walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Snijd de appels in blokjes van een centimeter en meng het sap van een halve citroen hier doorheen om bruinkleuring te voorkomen.
- Klop met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn. Spatel de gezeefde bloem, bakpoeder en kaneel door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.
- Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel daarover de helft van de appels. Schep de rest van het beslag daar boven op en verdeel tot slot de rest van de appels, hazelnoten en walnoten hierover.
- Bak de cake in 45-55 minuten op 170°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.
- Laat de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen.


De allerlekkerste taart en super snel te maken.
Dank voor dit heerlijke recept.
Ik neem gemengde noten.
Mooi dat het gesmaakt heeft! Heerlijk met gemengde noten:
Ik kan niet tegen walnoten, wat kan ik voor alternatief gebruiken?
Je kunt meer hazelnoten gebruiken of bijvoorbeeld pecannoten of andere noten die je lekker vindt.
Giesteren deze appel-notencake gemaakt als cadeautje voor mijn jarige buurvrouw. Ze wilde meteen het recept om hem zelf ook te kunnen maken!
Dat is leuk! Fijn dat het gesmaakt heeft!