Ga terug
Kruidige wortelpickle

Wortelpickle

Koks in Frankrijk
Lekker bijgerecht bij een Indiase maaltijd of als rauwkost op een broodje met een burger.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Afkoelen 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram wortel
  • 1 of 2 groene chilipepers
  • 1 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om in te bakken
  • zout
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel fenegriek
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water

Bereiding
 

  • Rasp de wortels.
  • Snijd de pepers, gember en knoflook fijn.
  • Bak de pepers, gember en knoflook aan in wat olie. Doe de venkelzaadjes en fenegriek erbij en bestrooi alles met een beetje zout. Laat dit enkele minuten zachtjes bakken.
  • Voeg de palmsuiker, kurkuma en tomatenpuree toe. Laat dit een minuutje meebakken en doe dan het citroensap en water erbij. Roer goed door en meng dan de wortelrasp erdoor. Laat dit mengsel nog een aantal minuten op laag vuur doorwarmen.
  • Laat de pickle afkoelen.
Tags Groente, Rauwkost, Vegetarisch, Wortel