
Het grote voordeel van een bijgerecht zoals deze wortelpickle, is dat je het kan voorbereiden en in de koelkast kan bewaren tot gebruik. Deze wortelpickle is zoetzuur en pittig en past heel goed bij een Indiase maaltijd. Trouwens ook erg lekker bij nasi of bami en zelfs op een broodje met een burger. Doordat de wortels maar kort verwarmd worden zijn ze nog lekker knapperig.

Wortelpickle
Ingrediënten
- 500 gram wortel
- 1 of 2 groene chilipepers
- 1 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- olie om in te bakken
- zout
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel fenegriek
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel kurkuma
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels water
Bereiding
- Rasp de wortels.
- Snijd de pepers, gember en knoflook fijn.
- Bak de pepers, gember en knoflook aan in wat olie. Doe de venkelzaadjes en fenegriek erbij en bestrooi alles met een beetje zout. Laat dit enkele minuten zachtjes bakken.
- Voeg de palmsuiker, kurkuma en tomatenpuree toe. Laat dit een minuutje meebakken en doe dan het citroensap en water erbij. Roer goed door en meng dan de wortelrasp erdoor. Laat dit mengsel nog een aantal minuten op laag vuur doorwarmen.
- Laat de pickle afkoelen.