Ga terug
Honingkoek met speculaaskruiden

Honingkoek met speculaaskruiden

Koks in Frankrijk
Heerlijke kruidige honingkoek met speculaaskruiden, cacao, noten, gedroogd fruit en chocolade. Makkelijk recept.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang Cake, taart & koekjes
Keuken Duits, Hollands
Porties 9 porties

Materiaal

  • Bakvorm 20 x 20 cm (Brownievorm)

Ingrediënten
  

  • 125 gram honing
  • 65 gram boter
  • 1 ei
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 3 theelepels cacaopoeder
  • rasp van een halve citroen
  • 5 gram bakpoeder
  • 175 gram volkorenmeel
  • 50 gram gehakte hazelnoten
  • 100 gram gedroogd fruit bijvoorbeeld rozijnen en abrikozen
  • 1 eetlepel melk
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 100 gram chocolade
  • 25 gram boter

Bereiding
 

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170°C.
  • Smelt de boter met de honing en laat het daarna een beetje afkoelen.
  • Meng ei, speculaaskruiden, cacaopoeder, citroenrasp, bakpoeder, volkorenmeel doorelkaar tot er een samenhangend deeg ontstaat. Meng de gehakte hazelnoten en gedroogd fruit (in kleine stukjes) door het deeg.
  • Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm.
  • Bestrijk het deeg met melk en strooi de amandelen erover.
  • Bak de koek ongeveer 20 minuten op 170°C.
  • Smelt boter en chocolade voor de glazuur. Giet de glazuur over de koek zodra deze is afgekoeld.
Tags Chocolade, Koek